Međimurje Press
Sport+

KK Međimurje – najava utakmice JKL sa Cibonom!

U 1. kolu Jedinstvene kadetske lige Hrvatskog košarkaškog saveza, kadetski sastav Međimurja u subotu 15. siječnja s početkom u 18 sati u dvorani OŠ Ivanovec, ugošćuje jednog od glavnih favorita za naslov prvaka, kadetsku momčad zagrebačke Cibone koja je izborila nastup kao pobjednik Centra koji okuplja najbolje zagrebačke klubove i ima najjaču regionalnu ligu u ovoj kategoriji u našoj zemlji.

Zagrebačka Cibona okupila je talentiranu generaciju igrača, koja je kombinacija igrača izlazne 2005. i ulazne 2006. godine. Igrači 2006. godiša su prošle godine igrali pretkadetsko finale hrvatskog prvenstva sa Zadromu, ali im je izmakao naslov, stoga sigurno žele napraviti u kadetskoj konkurenciji u kojoj je prošle godine slavio Bosco Zagreb, korak naprijed.

Nino Žarković, Bruno Bubalo, Luka Petranović, Filip Ferdeber i Josip Pavković iz njihovih redova bili su nedavno na okupljanju hrvatske kadetske reprezentacije, a u svojim redovima također imaju izvrsne strijelce Zvonimira Kujundžića i Luku Frančeševića, koji su također reprezentativci. Uglavnom, u pitanju je već dobro selekcionirana momčad koja je bila vrlo uvjerljiva u zagrebačkoj ligi i sigurno puca na naslov prvaka.

Naše Međimurje na startu prvenstva dobilo je za protivnike dvije ponajbolje momčadi lige: Cibonu i Zadar, tako da prve utakmice neće biti jednostavne. Nakon dominacije na Sjeveru i bez pravog natjecateljskog podražaja, osim u utakmici protiv Radnika, teško se prebaciti na puno višu razinu.

Bilo bi lakše da su na početku na rasporedu ravnopravniji protivnici, ali što je tu je. U obje utakmice kadetski sastav Međimurja ima jedan jedini cilj, a to je da se pruži što kvalitetniji otpor renomiranom protivniku.

– Za nas je cijela liga veliki izazov, a prvi zadatak protiv Cibone bit će dati sve od sebe i pokušati izboriti što povoljniji rezultat. Gosti su veliki favoriti ne samo u ovoj utakmici, već i cijeloj ligi, a meni kao treneru bit će najvažnije da ekipa odradi što bolje zacrtane zadatke i da ova utakmica, kao i ona protiv Zadra u 2. kolu bude priprema na puno jaču ligu i za ono što slijedi kasnije, kaže uoči utakmice trener Stjepan Novak.

Trener Novak će za utakmicu protiv Cibone odabrati 12 igrača između 18 kandidata: Lovro Marčec, Lovro Novak, Ivano Rodek, Lovro Beuk, Tomo Balent, Nikola Hren, Niko Šarić, Franko Zaspan, Fabijan Zember, Jakov Horvat, Aleksandar Zember, Viktor Šimunić, Leonard Kuqi, Josip Džerdži, Matej Horvat, Roko Knežević, Filip Sinković i Leon Igrec. Ozlijeđen je Franjo Kranjčec.

Utakmica Međimurje – Cibona igra u subotu 15. siječnja u Ivanovcu s početkom u 18 sati.

Pozivamo zainteresirane gledatelje da zbog poštovanja epidemioloških uvjeta što prije dođu na utakmicu, pa će tako dvorana za ulaz biti dostupna već od 17:15.

Popunjava se samo 20 posto kapaciteta dvorane, a ulaz je moguć uz Covid putovnicu ili negativan antigenski test. U dvorani je obavezna i upotreba zaštitne maske.

Utakmica se može pratiti i putem live streama na linku koji će biti dostupan od subote prijepodne na redizajniranoj web stranici KK Međimurje i Facebook stranici kluba.

PAROVI I RASPORED 1. KOLA Jedinstvene kadetske lige:

KK MEĐIMURJE – KK CIBONA

15. siječnja 2022. u Ivanovcu, Dvorana OŠ Ivanovec, Bana Jelačića 26, s početkom u 18,00 sati.

Suci: Žarko Kovačević, Čakovec i Borna Valpatić Kotoriba.

Opunomoćenik: Danijel Perčić Čakovec.

KK BOSCO – KK SONIK PUNTAMIKA

15. siječnja 2022. u Zagrebu, ŠSD „Boško Božić-Pepsi”, Trnsko 25A, s početkom u 14,30 sati.

KK STOJA – GKK ŠIBENKA

16. siječnja 2022. u Puli, Dvorana “Stoja”, Brijunska 5, s početkom u 15,00 sati.

KK MARSONIA – KK ZADAR

15. siječnja 2022. u Slavonskom Brodu, SD “Vijuš”, Stanka Vraza 2/A, s početkom u 17,00 sati.

KK CEDEVITA JUNIOR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

15. siječnja 2022. u Zagrebu, Dom košarke “Cedevita”, Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15/26, s početkom u 17,00 sati.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja