Međimurje Press
Sport+

KOŠARKAŠKA POSLASTICA: U petak zaostala utakmica 2. ML Sjever Međimurje – Virka!

Košarkaši Međimurja u 2. ML Sjever završavaju ovu sezonu u petak 8. travnja odigravanjem zaostale utakmice 13. kola sportskoj dvorani I. OŠ Čakovec protiv Virke iz Virovitice koja se s igra s početkom u 20 sati.

U prvoj utakmici u Virotivici naša čakovečka momčad odigrala je najbolju utakmicu prvog dijela sezone i slavila uvjerljivu pobjedu 97-80. Međutim, Virka je u drugom dijelu odigrala također na puno višoj razini nego je to bio slučaj u prvoj, slično kao i Međimurje, tako da se ovaj petak u Čakovcu očekuje zanimljiv dvoboj na kraju ove sezone koja je zbog pomlađivanja bila prijelazna kada je u pitanju seniorski sastav našeg drugoligaša.

Međimurje je inače već uoči ove utakmice osiguralo 6. mjesto, poziciju u zlatnoj sredini prvenstvene tablice za koje se borilo upravo sa zadnjim protivnikom u sezoni – Virkom. Isto je zadovoljavajuće s obzirom da je bilo velikih promjena u rosteru i priliku su dobili mlađi igrači sa ciljem da se u našem gradu i kraju dobije što kvalitetnije košarkaški sastav koji će moći napredovati i kad bude vrijeme konkurirati za Prvu mušku ligu.

Stoga početak nije bio rezultatski uvjerljiv, ali naporan gotovo svakodnevni trening od siječnja nadalje donio je ploda. Nakon omjera od 4 pobjede i 5 poraza u prvom dijelu sezone, sada Međimurje u nastavku ima 5 pobjeda i samo tri poraza i nadamo se da će sezonu okruniti još jednom pobjedom što bi donijelo ukupni omjer od 11 pobjeda i 9 poraza s kojim bi se sezona mogla ocijeniti vrlo dobrom.

Ono što posebno veseli u nastavku prvenstva su uvjerljive pobjede protiv ekipa koje su se borile za naslov prvaka kao što su Radnik i Vindija, dok su neizvjesne utakmice odigrane s prvakom Podravcem i velikim rivalom Grafičarom, iako nismo igrali kompletni, obje bez dva-tri igrača prve petorke.

Ono što je puno važnije od rezultata je afirmacija i podizanje kvalitete mladih igrača (Herman, Gašparić, Bartolić, F. Kranjčec…) kao i ulazak u košarkašku formu koju zahtjeva drugoligaško natjecanje, onih u najboljim igračkim godinama koji su se priključili proteklo ljeto (Kuzmić, Glumac…) i počeli ozbiljnije trenirati, tako da je napravljena dobra osnovica rostera i kemija za budućnost.

Što se tiče zadnje utakmice, očekuje se da na oproštaju Međimurje zaigra u kompletnom sastavu i da sezonu završi s pobjedom protiv Virke koja se sigurno neće tako lako predati.

Dobra je to pozivnica i za gledatelje da naprave dobru atmosferu ovaj petak u dvorani I. OŠ Čakovec i da pogledaju kvalitetnu košarkašku predstavu i podrže našu ekipu.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja