Međimurje Press
Sport+

[ŠTRIGOVA] Korak po korak do zdravlja!

Posljednja, treća etapa akcije „Korak po korak do zdravlja“ koju u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sport 2022. organiziraju Međimurski školski sportski savez i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije bila je u subotu 15. listopada održana u Štrigovi.

Nakon što su učenici čakovečkih prošle godine, a donjemeđimurskih osnovnih škola prošlog vikenda uživali u pješačkoj turi na red su došli učenici škola iz gornjeg dijela Međimurja. Đaci planinari svoje 10 kilometara dugo pješačenje po međimurskim bregima započeli su i završili u Štrigovi te su se većinom kretali Štrigovskom kružnom stazom. Tajnik Međimurskog školskog sportskog saveza Marin Horvat uvodno je pozdravio prisutne učenike i njihove učitelje te izrazio nadu kako će se svi učenici opet vratili u Štrigovu, ali sljedeći put sa svojim roditeljima i obiteljima kako bi s njima uživali u ljepotama međimurskog krajobraza.

Još jednom su stručno vodstvo veseloj karavani pružili članovi HPD Bundek iz Murskog Središća čija je predsjednica Sonja Vršić kazala kako su izuzetno zadovoljni sudjelovanjem u akciji „Korak po korak do zdravlja“. „Iskoristili smo prekrasan dan i uspjeli izvući osnovnoškolce u prirodu. Odlazak u planinarenje s kolegama iz škole otkriva posebnu čar uživanja u prirodi i nerijetko upravo ti đaci, koji su prvi putu na pohodu, se kasnije uključuju u planinarska društva i redovito planinare“ izjavila ja Vršić.

Jedan od ciljeva projekta Međimurje Europska regija sporta 2022., uključivanje svih dobnih skupina u sportske i rekreacijske aktivnosti kako bi stekli zdrave i aktivne navike je definitivno u subotu u Štrigovi bio ispunjen. Pozitivna atmosfera kao i prekrasan pogled s vidikovca Mađerkin breg sigurno će se svim međimurskim osnovnoškolcima duboku urezati u sjećanje. Cijela priča štrigovske akcije „Korak po korak do zdravlja“ ne bi uspjela bez podrške Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Čakovec i Turističke zajednice Općine Štrigova. Nakon oduševljena i izrazito pozitivne povratne reakcije sudionika svih triju šetnja, organizatori iz školskog sportskog saveza i krovne županijske sportske organizacije izrazili su nadu kako će „Korak po korak do zdravlja“ postati tradicionalan i održavati se svake godine.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja