Međimurje Press
Sport+

Započelo 14. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici – DOBRO World Cup Osijek

Na održanoj press konferenciji povodom Svjetskog kupa u gimnastici, sudjelovali su i hrvatski reprezentativci: Aurel Benović, Tin Srbić, Filip Ude, Jakov Vlahek, Marko Jovičić, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Sara Šulekić

Spektakularno 14. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici – DOBRO World Cup Osijek, spremno je za svoj natjecateljski početak. Iako su slavonsku metropolu već od ponedjeljka počeli „okupirati“ gimnastičari iz cijeloga svijeta, nakon dva dana podij treninga, od sutra kreću i službene kvalifikacije koje će kao i cijeli ovaj događaj privući brojne posjetitelje i zaljubljenike u zanimljiv, zabavan i dramatičan sport, gimnastiku. Tim povodom, danas je održana i press konferencija u dvorani Gradski vrt, kako bi organizatori istaknuli važnost manifestacije i predstavili cjelokupni program iste.

Na press konferenciji su uz sportskog direktora natjecanja Vladimira Mađarevića sudjelovali i hrvatski reprezentativci: Aurel Benović, Tin Srbić, Filip Ude, Jakov Vlahek, Marko Jovičić, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Sara Šulekić, koji su iz perspektive profesionalnih sportaša i natjecatelja istaknuli važnost Svjetskog kupa i  vlastita očekivanja od istog.

“Nakon Državnog Prvenstva u Osijeku koje smo odradili proteklog vikenda, slijedi nam i DOBRO World Cup, svima nama jedno od najdražih natjecanja. Moje kvalifikacije na rasporedu su u petak. Osobno nemam neka prevelika očekivanja u smislu rezultata, jer znam da sam dobar, da sam u dobroj formi i da sve nove vježbe koje radim mogu izvesti. Ali, iskreno, malo sam umoran. Dogodio se zamor materijala nakon dugačke sezone. Mislim da nikada nisam imao toliko natjecanja u ovom prvom dijelu sezone, a još sam uz to i osvojio europsko zlato… Nemam nikakvih fizičkih problema, psihički znam da mogu izvesti vježbu i ovdje, samo treba malo adrenalina u kvalifikacijama da osjetim dvoranu. Neću ići ništa lagano, već u kvalifikacijama idem novu, težu vježbu, početne ocjene 6.0, s elementom „Stalder-Rybalko“, možda i najtežim elementom koji sam ikada naučio. U finalu ću ići još težu vježbu, ubacit ću u vježbu sve što znam. Ovo je za mene svojevrsni početak priprema za olimpijske kvalifikacije i moram riskirati s najjačim vježbama“ – rekao je Tin Srbić, osvajač srebrne olimpijske medalje na preči, aktualni prvak Europe i trostruki pobjednik Osijeka.

“Spreman sam, dobro sam trenirao, dobro sam se pripremio, sretan sam da sam ponovno tu pred domaćom publikom. Jedini cilj mi je da prvo  ja budem zadovoljan sa svojom izvedbom, bude li finale ili ne, bitno da sam zadovoljan. Pokušat ću od početka do kraja odraditi najbolje što mogu svoju vježbu. Sretan sam što sam još uvijek konkurentan za medalje. Nadam se da će sutra sve biti po planu“ – izjavio je Filip Ude, osvajač srebrne olimpijske i svjetske medalje na konju s hvataljkama

“Iako je izazovno nastupiti pred domaćom publikom, još u svom gradu, jedva čekam sutrašnji nastup na parteru. Dodatni izazov je što sam prošle godine osvojio zlato na tlu, dignuo sam si  letvicu jako visoko i neće biti lako loviti ponovno postolje. Dat ću sve od sebe da uđem u finale, a tamo sam uvijek konkurentan za medalje. Ove godine ponovno ću nastupiti i na parteru i na preskoku, oba kvalifikacijska  dana imam pune ruke posla, ali nadam se da ću posla imati i u subotu i nedjelju u finalima. Protekli vikend na PH na obje sprave odradio sam odličan posao, ne bih imao ništa protiv da sve repriziram i na Svjetskom kupu. Nisam zdravstveno najbolje, prehlađen sam dosta, ali treniram, forma je i dalje na visokoj razini i vjerujem da mi ti zdravstveni problemi neće smetati prilikom nastupa“ – rekao je Aurel Benović, osvajač srebrne europske medalje i prošlogodišnji pobjednik DOBRO World Cupa na parteru.

“Drago mi je da sam još jedne godine uspjela doći u Osijek i predstavljati Hrvatsku na ovom natjecanju koje je uvijek na vrhunskoj razini i jedno od najdražih natjecanja na kojima sam ikada nastupila. Došao je veliki broj zemalja i stvarno je jak Svjetski kup u odnosu na neke druge iz kalendara Svjetske federacije. Nadam se da ću sutra u kvalifikacijama odraditi najbolje svoje skokove i da ću uspjeti ući u finale. Nakon zlata prije dva tjedna na SK u Varni, ne mogu obećati da ću isto ponoviti i ovdje. To zlato mi djelomično stvara i pritisak, jer znam da se očekuje da ponovim nešto slično. Ali, svi smo mi ovdje došli po medalje, svi smo došli nešto osvojiti, ne samo ja. Mogu se samo nadati najboljem“ – izjavila je Tijana Korent, najbolja hrvatska reprezentativka na preskoku

Sutra, prvi kvalifikacijski dan starta od 15 sati, a od hrvatskih reprezentativaca nastupaju Aurel Benović i Marko Jovičić na parteru, Filip Ude i Jakov Vlahek na konju s hvataljkama, Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama. Benović na preskoku, Tin Srbić na preči i Zwicker i Tina Zelčić na gredi lov na finale imaju u petak od 15 sati.

Osim sportskog djela natjecanja, Osijek je posjetiteljima trebao ponuditi i brojne zabavne sadržaje poput: Feelgood Weekenda, gastro–wine–music festivala i drugih s ciljem da se u slavonskoj metropoli svi osjećaju stvarno dobro. Međutim, zbog loših vremenski najava ovaj dio Svjetskog kupa morao je biti odgođen za kolovoz.

“Spremni smo za sutrašnji natjecateljski početak DOBRO World Cupa. Sva natjecanja počinju u 15 sati. Na žalost, Feelgood Weekend koji se trebao održati u petak i subotu u Parku kralja Petra Krešimira IV., premjestili smo za ljeto, za 25. i 26. kolovoz, budući da je prognoza za ovaj vikend kiša. Što se tiče naše reprezentacije, prošle godine osvojili su nevjerojatnih 5 medalja, tri zlata i dva srebra i bit će interesantno gledati hoće li moći to dostići. U Osijek su došli olimpijski, svjetski i europski medaljaši i očekujemo jedno sjajno natjecanje“ – izjavio je Vladimir Mađarević, sportski direktor DOBRO World Cupa.

Foto: Marko Banić/REROOT

Hrvoje Ratkić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja