Međimurje Press
Ekologija

Biovrt – Poziv na predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” 09.03. (sub) u Štrigovi

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom u suradnji s Općinom Štrigova pozivaju vas  da se inspirirate za najbolji početak nove vrtlarske sezone uz predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom” Silvije Kolar-Fodor.
Predavanje će se održati u subotu 09.03. s početkom u 10 sati u novom Domu kulture u Štrigovi, na adresi Štrigova 103. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.

Na predavanju ćete saznati više o važnosti uzgoja vlastite zdrave hrane organskim metodama i očuvanja sjemenja starinskih sorti.  Saznat ćete kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva te kako je moguće uz primjenu organskih metoda u vrtu imati manje posla i više dobrih rezultata. Predavačica Silvija Kolar-Fodor otkrit će prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane. Svo ovo znanje predavačica je sažela i u svojoj knjizi “Vrtlarenje u skladu s prirodom” koju ćete moći nabaviti nakon predavanja.

Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon paketić sjemena iz Biovrta, nakon predavanja predviđeno je da svi razmijene sjeme i iskustva o vrtlarenju. Ukoliko imate domaće sjeme nekih starih sorti, svakako ga ponesite na predavanje da ga razmijenimo nakon predavanja. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom.
Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima.
Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole.
Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.
Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Silvija Kolar-Fodor

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja