Međimurje Press
Gospodarstvo

Potvrđeno-Martina Dalić zahvalila dioničarima!

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora donesena je odluka da će nova predsjednica Uprave Podravke biti Martina Dalić.

Izjave nakon sjednice Nadzornog odbora dali su predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina i nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

“Mi smo sretni da je u tako kratkom periodu nakon tragične i prerane smrti gospodina Pucara, da smo uspjeli od većinskih dioničara dobiti prijedlog koji smo danas usvojili. To je bitno iz razloga što se kompanija nalazi u trenutku kada kompanija razvija novi petogodišnji strateški plan”, kaže Želimir Vukina.

“Velika mi je čast što je Nadzorni odbor donio odluku kojom me imenovao predsjednicom Uprave Podravke. Iznimna mi je čast voditi kompaniju ovakve tradicije. To je naravno i velika odgovornost i upravo zbog te odgovornosti željela bih istaknuti da sam u prethodnom razdoblju razgovarala sa svim najvećim dioničarima kompanije koji su mi potvrdili da je njihov cilj još veći rast Podravke. Smatram da to odgovara i željama radnika. Upravo to zajedničko suglasje dioničara oko najvažnijeg cilja kompanije je razlog zbog kojeg sam odlučila privhatiti ovu dužnost.

Veselim se radu sa svojim timom i s radnicima Podravke. Želim se zahvaliti članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, a najviše Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkovića na iskazanom povjerenju”, rekla je Dalić

“Ovo je vrijeme u kojem puno govorimo o zelenim investicijama. Potrudit ću se da Podravka bude predvodnik u ovim inovacijama. Podravka je naravno važan nositelj prehrambeno prerađivačke industrije. Nastojat ćemo da se nastavi povećavati udio hrvatskih proizvoda u proizvode Podrtavke. Najveća vrijednost Podravke su ljudi, ništa nije moguće bez njih”, dodaje.

Upitana o kritikama na dolazak na mjesto predsjednice Uprave, odgovara: “Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar, a to je Vlada Republike Hrvatske. To za mene predstavlja i jednu dodatnu odgovornost. Struktura vlasništvo Podravke je struktura tvrtke od koje država puno očekuje”.

Komentirala je i dolazak na mjesto predsjednice Uprave nakon afere Borg.

“Kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice, tada sam to objasnila. Još pri tome stojim. Troškove spašavanja Agrokora ni na koji način nije snosila države. Ja stoga mislim da posao koji je objavljen u Agrokoru, koji sam ja u velikoj mjeri vodila predstavlja jedno veliko iskustvo i veliku referencu za ovaj posao. To je ekonomski proces koji je uspio i njime smo pokazali da se mi u Hrvatskoj možemo nositi s ekonomskim problemima”, rekla je Dalić.

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja