Međimurje Press
Turizam

Sutra započinje „Mjesec hrvatskog turizma“!

Sutra kreće akcija „Mjesec hrvatskog turizma“, projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice u sklopu kojeg će brojne turističke usluge i doživljaji biti dostupni po minimalno 35 posto povoljnijim cijenama. Tako će svi hrvatski građani, ali i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u Hrvatskoj, po atraktivnim cijenama moći doživjeti i iskusiti turističke usluge u svim dijelovima Hrvatske koje će biti dostupne na portalu „Mjesec hrvatskog turizma“.

„Iza nas je gotovo pa odličan glavni ljetni dio sezone, a brojni gosti, njih više od 200 tisuća, i dalje boravi u hrvatskim destinacijama. Naš je cilj tijekom ovog jesenskog, ali i zimskog razdoblja zadržati pozitivne trendove i turističku godinu zaključiti sa što boljim rezultatom. Ovim putem pozivam brojne pružatelje usluga u turizmu, odnosno turističke subjekte da se priključe akciji, ali i sve ljubitelje putovanja da iskoriste ovu priliku te pronađu idealnu destinaciju ili aktivnost koju žele doživjeti tijekom listopada, mjeseca hrvatskog turizma“, istaknuo je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, nadodavši kako je osnovna ideja projekta produljenje turističke sezone kroz poticanje domaćeg, ali i inozemnog turističkog prometa u razdoblju posezone.

U sklopu projekta trenutno je dostupno gotovo 200 ponuda, a nove će dodatno pristizati tijekom trajanja akcije. Tako će svi gosti kroz ovu akciju moći posjetiti različite dijelove Hrvatske te konzumirati brojne turističke proizvode i usluge, od smještaja, kulturnih, povijesnih i prirodnih znamenitosti, različitih turističkih atrakcija, aktivnog turizma pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih paket aranžmana.

„Kada gledamo rezultate pred i posezone, već sada možemo reći kako smo u ovoj godini napravili veliki pomak prema ostvarenju našeg strateškog cilja da Hrvatska postane cjelogodišnja turistička destinacija. Mjesec hrvatskog turizma, kojeg smo započeli na početku mog mandata prvo kao tjednu akciju, a prošle godine je zbog velikog interesa produžili na mjesec dana, sigurno je pridonio tim rezultatima. U tom razdoblju domaćim i stranim turistima pruža se mogućnost da po posebnim pogodnostima i popustima otkrivaju svu onu ponudu Hrvatske za koju dosad možda nisu znali, ali i uvjere se da je naša zemlja predivna u svako doba. Akcijama poput ove te „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku“, dodatno usmjeravamo interes turista prema hrvatskim kontinentalnim gradovima i njihovoj ponudi i pozivam turiste, kako domaće, tako i strane, da iskoriste pogodnosti koje im se nude, a sve dionike koji još nisu da se i ove godine uključe u ovu akciju“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Dodajmo kako zajedno s projektom kreće i marketinška kampanja koja za cilj ima dodatno informiranje i poticanje turističkih subjekata za sudjelovanjem u projektu, ali i samih građana koje i ovom prilikom pozivamo da iskoriste ovu priliku za putovanjima i doživljajima po znatno pristupačnijim cijenama.

Dario Trnka

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja