Međimurje Press
Grad Čakovec

Čakovečki umirovljenici do petka, 15. travnja mogu podići svoje uskrsnice u Gradskoj upravi!

Socijalna mjera kao jedna u nizu kojima Grad Čakovec nastoji pomoći svim svojim potrebitim građankama i građanima, je i podjela uskrsnica. Naime Grad Čakovec odlučio je treću godinu zaredom povodom blagdana Uskrsa umirovljenicima slabijeg imovinskog statusa sa svog područja, omogućiti tzv. uskrsnice u iznosu od 200 kuna. Na nju imaju pravo svi umirovljenici koji imaju primanja po osnovi mirovine manja od 2.001,00 kune, uključujući i one zarađene u inozemstvu.

Podjela je krenula krajem ožujka, a traje sve do petka, 15. travnja, svakog radnog dana od 9 do 12 sati.

Svi koji zadovoljavaju uvjete, obavezni su sa sobom donijeti osobnu iskaznicu.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini pritom je objasnila kako se radi o jednom simboličnom iznosu i gesti zahvale svim čakovečkim umirovljenicima kako bi im dali podršku i pomoć tijekom blagdana te ih pozvala da se odazovu podjeli. Kako je naglasila, Grad Čakovec želi dostojanstvene i primjerene blagdane svim svojim stanovnicima, pa su uz ovaj projekt i onaj pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja, u pripremi i novi projekti podrške i pomoći sugrađanima kojima su iste potrebne.

Spomenimo kako je u Proračunu za tu svrhu osigurano 250 tisuća kuna. Podsjetimo da je tek nešto manji iznos utrošen u prosincu na podjelu tzv. božićnica koje je podiglo oko 1150 umirovljenika s čakovečkog područja.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja