Međimurje Press
Grad Čakovec

Gradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća odali počast preminulim čakovečkim gradonačelnicima i gradskom vijećniku

Uz blagdan Svih Svetih, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga na čakovečkom groblju u Mihovljanu odali su počast preminulim čakovečkim gradonačelnicima, Mariji Ružić i Branku Šalamonu te gradskom vijećniku Josipu Požgaju.

U ime svih građanki i građana Čakovca, posjetili su njihovo posljednje počivalište i zapalili svijeće.

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca u demokratskoj Hrvatskoj, mandat je obnašala od 1993. do 1997. godine, a gotovo do smrti bila je i vijećnica u čakovečkom Gradskom vijeću. Za njenog vremena počeli su se graditi Gradski bazeni koji danas nose njeno ime. Kao gradonačelnica, a kasnije i kao vijećnica u Gradskom vijeću obilježila je razdoblje u životu grada. Napustila nas je 2011. godine.

Branko Šalamon, prvi čovjek Čakovca bio je u tri mandata, od 2001. do 2013. godine, a od 1997. do 2001. godine te 2013. bio je predsjednik Gradskog vijeća. Također je jedan od političara koji su postali dio gradske povijesti, a pamtit ćemo ga po brojnim projektima, poput obnove pješačke zone u središtu grada i početka gradnje kanalizacijske mreže po naseljima u gradskom prstenu. Šalamon je iznenada preminuo 2013. godine.

Josip Požgaj, vijećnik Gradskog vijeća Grada Čakovca, preminuo je 16. srpnja 2022. godine. Bio je zastupnik Međimurskog demokratskog saveza, predsjednik čakovečkog ogranka i jedan od osnivača te stranke. Požgaj je u čakovečko Gradsko vijeće biran tri puta te bio član nekoliko odbora. U aktivnom sazivu bio je i član Odbora za izbor i imenovanje, a u prethodna dva član mandatne komisije i Odbora za poljoprivredu i turizam. Preminuo je u 69. godini života.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja