Međimurje Press
Grad Čakovec

Osamnaest godina prošlo je od pogibije Željka Murka,

Unatoč ograničenjima zbog epidemioloških mjera, u petak je obilježena 18-ta obljetnica pogibije policajca Željka Murka. Murk je poginuo na dužnosti prilikom potjere za pljačkaškom banke u Nedelišću, a hladnokrvno ga je ubio Marsel Budimir.

Na grob ubijenog policajca položili su vijence i zapalili svijeće članovi Željkove obitelji sinovi, supruga i majka, izaslanstva Grada Čakovca, Međimurske županije, Mjesnog odbora Mihovljan, Ministarstva unutarnjih poslova te koordinacije braniteljskih udruga s područja Međimurja. Lovor vijenac postavljen je i podno spomen-ploče na Društvenom domu u Mihovljanu. Molitvu za Željka Murka predvodio je gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana fra Josip Župan.

Da podsjetimo, 12. veljače 2003. godine opljačkana je podružnica tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću. Prilikom potjere za počiniteljem kod Gornjeg Kuršanca automatskom puškom na dužnosti je ubijen je djelatnik Policijske uprave Međimurske Željko Murk Ubojica je ubrzo uhvaćen te je dobio dugotrajnu kaznu, no iza Željka Murka ostala je neutješna supruga, trojica sinova te roditelji. U spomen na njegovu pogibiju svake godine održava se memorijalni skup, ali i razna sportska događanja.

David Vugrinec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja