Međimurje Press
Grad Čakovec

Poziv mladima da se uključe u provedbu projekta “Volonterskim klubom do volonterske zajednice”

Helena Zečar Lajtman, voditeljica projekta Helena Zečar Lajtman, predstavila je mladima, aktivno uključenima u projekt Europe Goes Local, plan provedbe projektnih aktivnosti.

Cilj projekta Volonterskim klubom do volonterske zajednice je promicanje volonterstva među mladima i proširenje volonterske mreže u Čakovcu, a odabran je putem javnog poziva koji su osmislile i provele mlade osobe zajedničkim planiranjem proračuna s Gradom Čakovcem, tzv. participativnim budžetiranjem.

Predstavljanje projekta, vrijednog ukupno 24.000 kuna, održano je u srijedu 14. rujna 2022. u čakovečkoj Gradskoj vijećnici.

Provedba aktivnosti započet će u petak 23. rujna 2022. godine kada će se u Gimnaziji “Josipa Slavenskog” Čakovec, koja je nositelj projekta, od 17 do 19 sati održati edukacija za koordinatore volontera. Edukaciju će provesti Društveni centar Čakovec, a namijenjena je profesorima i stručnim suradnicima iz pet partnerskih srednjih škola na području Grada Čakovca.

Sljedeća aktivnost bit će edukacija i predavanje za same volontere, a održat će se 15. listopada od 9 do 13 sati u Gimnaziji i namijenjena je volonterima – učenicima, članovima udruga i svim ostalim mladim osobama koje žele postati volonteri. I ovu će edukaciju provesti Društveni centar, a predavanje o volontiranju u Africi održat će Martina Strahija.

Ovisno o broju zainteresiranih mladih koji će se uključiti u prethodno navedene aktivnosti, tijekom studenog ove godine, provest će se zajednička volonterska akcija u okviru koje će se izrađivati radovi za Udrugu za sindrom Down Međimurske županije, a završna aktivnost bit će humanitarni događaj 6. prosinca u čakovečkom Centru za kulturu gdje će nastupiti Improvgrupa.002, a čiji će cilj biti prikupiti sredstva i donirati ih udruzi ili organizaciji koju odaberu volonteri – sudionici projektnih aktivnosti.

Provedbom volonterskih akcija i promidžbom volontiranja među mladima u konačnici će biti ostvaren i pozitivan učinak na cijelu zajednicu.

Pozivamo mlade osobe da se uključe u provedbu projektnih aktivnosti te da kontaktiraju prof. Helenu Zečar Lajtman na helena.zecar@gmail.com najkasnije do 21. rujna 2022.!

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja