Međimurje Press
Grad ČakovecNekategorizirano

Uz druženje i svečanu sjednicu proslavljen Dan Mačkovca!

Program je započeo svečanom sjednicom MO uz nastup Kulturno umjetničkog društva Mačkovec te prigodno obraćanje domaćina i gostiju, dok se za dobru atmosferu nakon svečanosti pobrinuo domaći Tamburaški sastav Prim.
Ovo naselje u administrativnom sastavu Grada Čakovca, tradicionalno obilježava svoj dan na spomen prvog pisanog spominjanja Mačkovca, 27. kolovoza 1376. godine. U ispravi se Mačkovec spominje kao granica posjeda koji je Stjepan Lacković II. darovao za potrebe izgradnje samostana Svete Marije i Svih svetih.
Posebna gošća svečanosti bila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je zahvalila svim Mačkovčankama i Mačkovčanima na iskrenom i otvorenom dijalogu od prvog dana njihove suradnje. “Ono što svakako mogu reći je da su mještani Mačkovca prepoznatljivi po svojoj ljubav prema mjestu i požrtvovnosti, uz neizmjerno zajedništvo. Na to svakako trebate biti ponosni, mi u Gradu Čakovcu itekako jesmo te se veselimo svakom napretku i razvoju koje naše mjesto očekuje u narednom razdoblju. Sigurna sam da ćemo zajedno napraviti što je više moguće na zadovoljstvo svih vas koji ste najveće bogatstvo Mačkovca“, rekla je čakovečka gradonačelnica, pozdravila sve prisutne i u ime župana Međimurske županije Matije Posavca te se nadovezala na niz ulaganja i planova za Mačkovec. Tako je u tijeku izmjena vanjske stolarije Društvenog doma, u izradi je projektna dokumentacija za izgradnju dio ulice Stjepana Radića i druge aktivnosti, uz projekte koji su u pripremi, u dogovoru s mještankama i mještanima.

Da je Mačkovec mjesto vrijednih i marljivih ljudi, u svom je govoru istaknuo predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mačkovec Krunoslav Vidačić te potvrdio kako su najbolje karakteristike Mačkovčana upravo zajedništvo i pomaganje drugome. “Zajedno smo proveli humanitarnu akciju “Mačkovec za Ukrajinu”, gdje smo još jednom pokazali da smo mali ljudi velika srca te uvijek spremni pomoći ljudima u nevolji. Moram pohvaliti i Udrugu mladih Mačkovec koja je po prvi puta organizirala Pub kviz te radionice za djecu. Želimo ih i dalje podupirati u njihovim događanjima jer uistinu u Mačkovcu vrijedi ona uzrečica da na mladima svijet ostaje. Svakako želim pohvaliti i sve ostale udruge građana koje djeluju u mjestu, a na koje smo iznimno ponosni. Hvala što predstavljate naš Mačkovec u pozitivnom svjetlu”, između ostalog rekao je predsjednik MO i zahvalio gradonačelnici te Gradu Čakovcu na nesebičnoj potpori u projektima i radu, kako Mjesnog odbora, tako i udruga.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, kao nekadašnji predsjednik MO Mačkovec prisjetio se kako je bilo godina kada se intenzivno radilo u mjestu, ali i godina kada se puno planiralo i projektiralo. “Drago mi je što mogu reći kako ove godine pripremamo velik broj projekata koje ćemo ubuduće realizirati kako bi naš Mačkovec nastavio rasti i razvijati se”, istaknuo je.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja