Međimurje Press
Grad PrelogSport+

Europska prvakinja Antonia Ružić na prijemu kod preloškog gradonačelnika!

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek priredio je prijem za europsku tenisku prvakinju Antoniu Ružić. Antonia Ružić, mlada tenisačica rodom iz Orehovice, osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu do 18 godina koje se igralo u švicarskom Klostersu.

Antonia je tako postala prva Hrvatica s europskom krunom u singlu u konkurenciji do 18 godina (prvenstva se igraju od 1976.). Prije nje su, od hrvatskih tenisača, do naslova stigli samo Nikola Mektić i Antonio Veić, u konkurenciji parova 2006. godine.

Inače, u prošlosti su ovaj turnir kod tenisača, osvajale teniske veličine poput Ivana Lendla, Matsa Wilandera, Carlosa Moye, Robina Soderlinga, Karena Hačanova i Stefanosa Tsitsipasa kod tenisača, a kod tenisačica Martina Hingis, Conchita Martinez, Ana Kurnjikova, pariška pobjednica Barbora Krejčikova.

„Nadam se da će i Antonia krenuti putem vrhova svjetskih teniskih ljestvica, poput ovih vrhunskih imena“, istakao je gradonačelnik Kolarek. Ovo nije prvi veliki naslov za Antoniu. Naime, ona je već 2018. godine pokazala da je pred njom zapažena teniska karijera, kada je pobijedivši na ETA tennis Mastersu, za igračice do 16 godina, postala europska juniorska prvakinja.

Gradonačelnik Kolarek uz čestitke i suvenire Preloga, predao je Tonki i financijsku nagradu u iznosu od tri tisuće kuna.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja