Međimurje Press
Policija

U Strahonincu i Čakovcu obilježit će se Dan ružičastih majica

I ove godine preventivci Policijske uprave međimurske, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije u Strahonincu i Čakovcu obilježit će Dan ružičastih majica


Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja te se svake godine obilježava zadnje srijede u veljači.

Sama ideja o obilježavanju ovog dana nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi. Uz podršku i na inicijativu kolega iz razreda i škole, na konstruktivan i inteligentan, nenasilan način riješeno je sustavno zlostavljanje i psihičko maltretiranje dječaka koji je bio posvećen podršci liječenja njegove teško bolesne majke. Školski kolege u znak solidarnosti i podrške povrijeđenom dječaku, nosili su ružičaste majice, a s vremenom majice su postale prepoznatljiv simbol inicijative, a kasnije i međunarodno prepoznate borbe protiv vršnjačkog nasilja.

I ove godine preventivci Policijske uprave međimurske, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije obilježit će Dan ružičastih majica. Najavljenim preventivnim aktivnostima međimurske policije, svojom nazočnošću na informativnim punktovima, podršku će pružiti pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te saborski zastupnik i gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač.

Obilježavanju Dana ružičastih majica pridružit će se i mališani dječjih vrtića Suncokret iz Strahoninca i Cipelica iz Čakovca.

Informativni punktovi uspostavit će se:

  • u srijedu, 24. veljače od 9:30 do 11 sati u Strahonincu, Ulici Josipa Horvata Zdelara (u 10 sati provođenju preventivnih aktivnosti priključit će se pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije, Darko Radanović i načelnika Općine Strahoninec, Franjo Lehkec);
  • u četvrtak, 25. veljače od 8:30 do 10:30 sati u Čakovcu na Trg Republike (u 10:30 sati provođenju preventivnih aktivnosti priključit će se saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca, Stjepan Kovač).

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja