Međimurje Press
Općine

Načelnik Općine Selnica informira mještane o izgradnji kanalizacije u dijelu Zebanec Sela

KONAČNO STIGLA ODLUKA O PRIHVATLJIVOSTI PRIJAVE PROJEKTA IZGRADNJE KANALIZACIJE U DIJELU ZEBANEC SELA

Poštovani mještani, dugo se čekala odluka prihvatljivosti prijave projekta izgradnje kanalizacije u dijelu Zebanec Sela iz fonda NPOO (Nacionalni plan oporavka i otpornosti), ali i to smo dočekali.
Nakon daljnje provedbe projekta i radova koji će uslijediti najvjerojatnije sljedeće godine, ceste se do tog razdoblja neće sanirati. Upravo zbog tog razloga se ceste nisu ni do sada sanirale. Ne bi bilo logike da smo krenuli sa sanacijama, a da će se već sljedeće godine sve nanovo prekopati. Za Općinu Selnica ovo je ponovno veliki dobitak jer nam dio općine dobiva kanalizaciju.  Na skici je vidljivo područje obuhvata izgradnje kanalizacije.
Održano je nekoliko sastanaka u Međimurskim vodama vezano za planirano područje radova u Međimurju te je usuglašeno kako je ovo optimalno što se može izvršiti, napominjem IZVRŠITI, jer svako povećanje obuhvata radova dovelo bi u pitanje izvršenje istih, a samim time i veliku opasnost gubitka sredstava, odnosno financijsku korekciju od 100% iznosa, a što bi palo na teret Općine.
Problem današnjice je nedostatak izvođači radova, što se osjeti i u našoj Općini jer svi ugovoreni radovi vidno kasne. Prikaz planiranih troškova i ulaganja Općine u izgradnju kanalizacije u dijelu Zebanec Sela možete vidjeli na fotografiji. Učinit ću sve da nađemo mogućnost produljenja kanalizacijskog voda i početnih cca 200 metara kroz Donji Zebanec tj. dio koji je gušće naseljen. Što se tiče izgradnje kanalizacije u drugom dijelu Selnice, projekt se planira prijaviti na natječaj koji će biti objavljen nakon 2025. Projekti za tu fazu su u izradi, a dokaz je i zahtjev Elektre Čakovec za izvođenje radova, odnosno priključka na prepumpne stanice na području Ograda (vidljivo područje na fotografiji).
Međimurske vode su glavni nositelj radova i suradnju nastavljamo na najbolji mogući način, a to se vidi iz svega navedenog ovdje.
Načelnik Općine Selnica
Ervin Vičević

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja