Međimurje Press
Općine

Projekt Evo me 2! ZAŽELI – Program zapošljavanja žena – faza II

Centar za pomoć u kući Međimurske županije je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Evo me 2!“ iz programa „ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II“, UP.02.1.1.13.0358.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 983.230,00 kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec, Zavod za zapošljavanje, područni ured Čakovec, Općina Pribislavec, Općina Sveta Marija, Općina Donji Vidovec, Općina Donja Dubrava, Općina Kotoriba, Općina Belica i Općina Goričan. Vrijeme provedbe projekta je 14 mjeseci a projekt je započeo 07. siječnja 2021. godine.

Projekt „Evo me 2!“ ima za cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada pripadnicama ranjivih skupina. Ovim projektom omogućiti će se: zapošljavanje žena iz evidencije HZZ-a, njihovu edukaciju kroz formalne i neformalne oblike educiranja. Ciljana skupina stječe nove vještine i sposobnosti, a dobivanjem javne isprave povećava se motiviranost i odlučnost pronalaženja i zadržavanja zaposlenja.

Sve aktivnosti projekta usmjerene su tome da žene uključene u projekt iz njega izađu ojačane i sa boljom pozicijom na tržištu rada te da lakše nađu i zadrže budući posao.

Kroz projekt zaposliti ćemo 11 žena, na godinu dana, a svaka od njih pružati će podršku za najmanje 6 krajnja korisnika.

Posebno je važno istaknuti dvostruku vrijednost ovog projekta jer se uz zapošljavanje žena ujedno potiče i socijalna uključenost i viša kvaliteta života krajnjih korisnika. Krajnji korisnici su sve starije i nemoćne osobe koje nisu u mogućnosti primati pomoć u kući a nužno im je potrebna.

Projekt „Evo me 2!“ provodi se na području općina Pribislavec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava, Kotoriba, Belica i Goričan, te su krajnji korisnici starije i nemoćne osobe sa područja tih općina.

Centar za pomoć u kući Međimurske županija

Voditeljica projekta: Marijana Breški

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja