15.6 C
Čakovec
28. rujna 2024
Međimurje Press
ZdravljeŽupanija

Rekonstrukcija prostora radi prelaska sanitetskog prijevoza u sastav Zavoda za hitnu medicinu

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja Ugovora za rekonstrukciju i uređenje prostorija za djelatnost sanitetskog prijevoza i upravu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Vladimira Križaj Grabant naglasila je tom prilikom da je u veljači 2020. godine donesena odluka za proširenje Zavoda i to za djelatnosti sanitetskog prijevoza. Odluka je donijeta iz organizacijskih i stručnih razloga te racionalizacije. Tako će se preuzeti kadrovi, inventar, oprema i vozila, kao i realizirati prijenos vlasništva nekretnine (suteren, prizemlje i prvi kat Paviljona II) između Zavoda za hitnu medicinu MŽ i Doma zdravlja Čakovec. Kako je Međimurska županija iz decentraliziranih sredstava omogućila rekonstrukciju Paviljona II, a Ministarstvo zdravstva dalo sva odobrenja, pristupilo se usklađivanju s važećim propisima i standardima, a sve radi podizanja zdravstvenih usluga pacijentima.

Kako je navela, rekonstrukcija će obuhvatiti uređenje unutarnjih prostora za potrebe sanitetskog prijevoza ujedno i samog Zavoda, postići će se veća energetska učinkovitost prostora, osigurati djelatnicima kvalitetniji rad, osigurati prostori za pacijente, arhivu i skladišni prostor. Putem javnog natječaja za radove je odabrana tvrtka TEAM d.o.o., a vrijednost radova i opreme iznosi 1.613,291,62 kuna. Radovi započinju 1. listopada 2020, a predviđeni rok završetka je 60 dana.

Direktor TEAM građenja Igor Hoblaj nabrojao je niz obrtničkih poslova koji je potrebno obaviti i obećao kako će se kompletnu rekonstrukciju obaviti u roku i kvalitetno.

Župan Matija Posavec rekao je kako kako Zavod za hitnu medicinu ima preko 80 djelatnika. Međimurska županija vodi računa o nadstandardu u ŽB Čakovec koja u istom krugu ima i bolnicu i Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo.  Godišnje iz Proračuna troši preko 730.000 kuna. Upravo s toga, prije nekoliko mjeseci donesen je Sporazum o kvalitetnijoj suradnji među zdravstvenim ustanovama u Međimurju. Iako uz određene otpore, taj Sporazum je ovim današnjim činom konkretiziran na način da u zdravstvenom sustavu imamo brži, efikasniji, učinkovitiji hitni prijevoz pacijenata. Brzina je u zdravstvu nekada ključna u spašavanju života. Ovo je još jedan korak ulaganja u zdravstveni sustav ni prvi ni zadnji od strane Međimurske županije. Uskoro ćemo rekonstruirati i pristupnu cestu, kao i paviljon gdje su smješteni pacijenti – zaključio je Posavec.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja