Međimurje Press
Sport+

Mikulić osvojio srebro na premijernom Grand Prixu!

Najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na premijernom izdanju Grand Prixa u paratekvandou u Sofiji, nastavivši niz sjajnih rezultata.

Mikulić je prije dva tjedna u Manchesteru četvrti put u karijeri osvojio europski naslov, a seriju odličnih rezultata nastavio je i na prvom izdanju Grand Prixa u Sofiji osvojivši drugo mjesto u kategoriji K44 +80kg.

Podsjetimo, Mikulić je prošle godine osvojio srebrno odličje na paraolimpijskim igrama u Tokiju, a u svojoj karijeri je osvojio 14 medalja na velikim natjecanjima.

U Sofiji je na putu do finala pobijedio Indjca Vishala sa 27-3, a potom i Kazahstanca Nyshana Omiralija sa 18-17. U finalu je izgubio od Amerikanca Evana Medella sa 15-22. Mikulić je Medella dobio u polufinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju, no Amerikanac mu je sada uzvratio.

“Bio je ovo prvi Grand Prix u paratekvandou i opet finale. Nažalost, osvojio sam srebro. Međutim, mogu biti zadovoljan rezultatom jer su to dodatni bodovi za paraolimpijske igre u Parizu. Srebro na Grand Prixu je ogroman rezultat, ali nama je to gorko jer uvijek idemo po zlato,” kazao je član splitskog TK Galeba.

“Ne bi se želio vaditi na ozljede, ali nisam bio na svojih 100 posto. Više puta smo se susretali u finalu, no Medell je ovoga puta bio bolji,” dodao je.

Mikuliću slijede još dva Grand Prixa u Parizu i Manchesteru koji su na rasporedu u rujnu i listopadu, na kojima će osim paratekvondaša nastupiti i tekvondaši.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja