17.8 C
Čakovec
1. listopada 2024
Međimurje Press
Političke stranke

Forum seniora SDP-a obilježio Međunarodni dan starijih osoba,

Svake godine 1. listopada Forum seniora SDP-a grada Čakovca obilježi Međunarodni dan starijih osoba štandom u središtu Čakovca te podjelom jabuka. Štand su obišli i saborska zastupnica SDP-a Boška Ban i predsjednik gradske organizacije SDP-a Ivan Perhoč.

Međunarodni dan starijih osoba prilika je da ukažemo na probleme s kojima se umirovljenici susreću, a vladajući ne poduzimaju dovoljno kako bi ih riješili. Dodatni domovi za starije i nemoćne osobe, dnevni boravci, još uvijek nisu otvoreni, a kada i budu, upitno je hoće li moći zadovoljiti veliku potražnju te koliko će osoba moći priuštiti tako skupe usluge.

U vrijeme kada inflacija najviše pogađa najsiromašnije, naši umirovljenici bore se s rastućim troškovima života, a mirovine ne prate taj trend. Inflacija nije jednaka za sve. Nažalost, najviše rastu cijene hrane i energije i to u umirovljeničkoj košarici iznosi i do 70 posto, pa se zna tko će osjetiti najjači pad standarda, najveći udar na svoje dostojanstvo.

U SDP-u tražimo sustavno rješavanje povećanja mirovina umirovljenicima, a ne samo jednokratne financijske pomoći pred izbore. Predlažemo promjenu formule usklađivanja mirovina prema 100 posto iznosa povoljnijeg indeksa rasta, bilo cijena ili plaća u prethodnom polugodištu. Umirovljenici su previše dali društvu i još uvijek daju da bi u trećoj životnoj dobi morali brinuti kako preživjeti. To nije dostojanstven život koji su zaslužili.

SDP Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja