Međimurje Press
Humanitarno

Humanitarni koncert „I ja bih na more“ do posljednjeg mjesta ispunio čakovečki Centar za kulturu!

Nakon otvorenja dječjeg igrališta na Franjevačkom trgu, Čakovec je povodom svojih dana i u večernjim satima okupio one najmlađe. Naime Društvo „Naša djeca“ Čakovec sa svojim nominalnim članovima i vrtićima organizirao je u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca humanitarni koncert za projekt „I ja bih na more“.

 

Koncert je održan u Centru za kulturu Čakovec, a sav prihod prikupljen od ulaznica i donacija namijenjen je ljetovanju djece iz socijalno osjetljivih obitelji s područja grada. Prisjetimo se, prošle je godine u odmaralištu u Dramlju zahvaljujući ovom projektu boravilo 20 djece u pratnji voditeljica, dok tijekom godina održavanja ovakvih akcija, njih oko 500.

Cividini: „Hvala što ste dio koncerta kojim će pojedina djeca po prvi puta vidjeti more“

Sve koji su došli podržati 22. godinu provođenja projekta u samom je uvodu pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini„Djeca moraju biti središte naših promišljanja kakav grad i zajednicu želimo, te kakav Čakovec mora biti. Velikim brojem sudionika koncerta, suorganizatora i humane publike u Centru za kulturu, dokazujemo da brinemo za dobrobit onih koji ostaju iza nas i koji će u skoroj budućnosti voditi Čakovec. Na nama je da im pomognemo danas, damo krila i sutra pratimo njihov napredak“, rekla je gradonačelnica i pritom zahvalila svima koji se pridružuju ovakvim akcijama, uz koje će neka djeca po prvi puta vidjeti more.

Iskoristila je priliku da veliko bravo i hvala uputi izvođačima, njih čak oko 200, kako su njihovi nastupi i kreativnost najbolja smjernica te putokaz za daljnji razvoj grada.

19.05.2022., Cakovec – U Centru za kulturu odrzan je humanitarni koncert “I ja bih na more”. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec i predsjednica Koordinacijskog odbora Grad Čakovec – prijatelj djece Gordana Šoltić Siladi iskoristila je priliku kako bi zahvalila svima koji odvajaju svoje vrijeme za humanost i djecu. „Već više od dva desetljeća organiziramo niz humanitarnih akcija kako bi omogućili našoj djeci ljetovanje. Posebno mi je drago da je današnji program ujedno i jedan od prvih u okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca 2022., a u kojem djeca nastupaju za djecu. Veliko i toplo srce Međimurja dokazuje se punom dvoranom CZK-a“, naglasila je i dodala kako su u Čakovcu evidentni nada i ljubav prema djeci koja nas trebaju.

Na ovogodišnjem koncertu svoj su doprinos sudjelovanjem dali Čakovečki mališani, Plesni studio „Vivona“, Dječji vrtići „Žibeki“, „Prugi i prijatelji“, „Dječja mašta“ te Dječji vrtić „Cipelica“ – Područni odjel „Mrav“ Mačkovec, Studio suvremenog plesa „Teuta“, Čakovečke mažoretkinje, Plesna skupina Osnovne škole Belica i Umjetnička škola „Miroslav Magdalenić“.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja