Međimurje Press
Udruge

Podrškom pomoćnika u nastavi do uspjeha učenika s teškoćama u razvoju

Udruga slijepih Međimurske županije provodi projekt „Podrškom do uspjeha“ kojim osigurava uključivanje pomoćnika u nastavi u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2023./2024. školsku godinu.

Partneri na projektu su: OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, OŠ Jože Horvata Kotoriba, III. OŠ Čakovec, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, Srednja škola Čakovec, Grad Čakovec, Međimurska županija, Baptistička crkva s Pastoralnim centrom Čakovec i Savez baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj.

Opći cilj projekta je: pridonijeti integraciji i inkluziji djece s teškoćama u razvoju u sustav odgoja i obrazovanja.

Specifični cilj projekta su: uspješan nastavak školovanja za jedanaestero učenika s TUR u odgojno – obrazovnim institucijama, uz pomoć osobnih pomoćnika u nastavi.

Aktivnosti projekta su: uspostavljanje međusektorske suradnje, zapošljavanje pomoćnika, integriranje učenika s teškoćama u razvoju u redovni odgojno – obrazovni sustav, promidžba, vidljivost, upravljanje projektom i administracija.

Trajanje projekta je od 1.9.2023. do 1.7.2024. godine.

Projekt sufinanciraju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Općina Podturen i Općina Mala Subotica.

Jedna od deset pomoćnica koje zapošljava Udruga, Mirjana Škvorc, podijelila je svoje iskustvo rada:

„Preko Udruge slijepih Međimurske županije radim kao pomoćnica u nastavi u Srednjoj školi Čakovec. Pružam potporu slabovidnoj učenici u 1. razredu smjer njegovatelj. Učenicu sam upoznala i pomagala joj u osmom razredu osnovne škole. Pružila mi se prilika s učenicom nastaviti s radom u srednjoj školi, što je za mene postao izazov, jer sam do sada 12 godina radila u osnovnoj školi. Pokazalo se da nisam pogriješila. Učenici se uz mene bilo lakše prilagoditi na novi prostor, nove prijatelje i profesore. U Srednjoj školi Čakovec naišla sam na veliku potporu i razumijevanje za učenike s teškoćama u razvoju. Sve zadatke koji se stavljaju pred učenicu odradimo zajedno, svi se lijepo slažemo i pomažemo jedni drugima. Zadovoljna sam suradnjom s profesorima, razrednicom i roditeljima.

Veliko hvala Udruzi slijepih Međimurske županije koja financira i prati moj rad. Nadam se dobroj suradnji i u narednim školskim godinama.“

VODITELJICA PROJEKTA „PODRŠKOM DO USPJEHA“

Marija Ciglar

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja