Međimurje Press
Grad Čakovec

Gradonačelnica Cividini i župan Posavec obišli dežurne službe u novogodišnjoj noći

Nakon što je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini na čakovečkom Trgu Republike sa sugrađankama i sugrađanima odbrojavala posljednje minute stare i pritom im čestitala novu 2023. godinu, krenula je uz župana Međimurske županije Matiju Posavca u obilazak onih koji su pritom pazili na sigurnost svih Čakovčana i Međimuraca.

Tako su zajedno zahvalili svim dežurnim službama koje su se pobrinule i osigurale da je najluđa noć u godini prošla bez većih incidenata – djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Policijske uprave međimurske, Županijskog Centra 112 Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Županijske bolnice Čakovec. 

U JVP gradonačelnicu su dočekali zapovjednik Mladen Kanižaj i zamjenik zapovjednika Leon Krištofić, uz dežurne vatrogasce Stjepana Hermana, Marinka Tota, Miljenka Palneca, Damira Tomašića, Renata Novaka i Damira Tota. Uz napomenu kako je novogodišnja noć prošla mirno, prisjetili su se jednog velikog uspjeha u 2022. godini – osvajanja Vatrogasne olimpijade u Celju.

U OKC-u policije Policijske uprave međimurske, župana i gradonačelnicu dočekali su voditelji smjene Ines Češnjaj i Robert Pintarić, pomoćnik voditelja Vladimir Šmit, šefica smjene PP Čakovec Danijela Hamer, šef smjene Postaje prometne policije Krunoslav Preložnjak i operativni dežurni Interventne jedinice policije Igor Bodulica koji su pohvalili Međimurce koji su mirno dočekali 2023. godinu.

U Županijskom centru 112 mirnu radnu noć opisali su im i voditelj službe CZ Ladislav Söke, voditelj ŽC 112 Marijan Pongrac, voditelj smjene Valentin Šipuš, operater – analitičar Josip Vizir i tehničarka CZ Sanja Horvat Pavlic, s nadom da će jednako takva i ostati.

Posjet dežurnim službama završen je u Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije i Županijskoj bolnici Čakovec, gdje su ih dočekali ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, zamjenik ravnatelja Danko Blažeka, na Odjelu rodilišta s rađaonom i patologije trudnoće, dežurni liječnik na hitnom bolničkom prijemu za službu ginekologije, porodništva i neonatologije Marko Škoda sa suradnicima i liječnikom Benjaminom Podoreškim te na Odjelu pedijatrije Edgar Glavaš, zamjenik pročelnika Odjela sa suradnicima. Dežurni na ispraćaju stare godine u novu u Zavod za hitnu medicinu bili su liječnici Petra Jezernik i Petar Breglec, medicinski tehničari Luka Ivačić, Domagoj Košir, Mia Vabec i Željka Plantak, uz vozače Sašu Debelca i Dragana Hunjadija, dok su djelatnost sanitetskog prijevoza obavljali medicinski tehničar Siniša Plantak i vozač Veljko Topolko.

Gradonačelnica i župan u ime svih građana i svoje osobno ime, zahvalili su svima na nesebičnom radu i predanosti poslu tijekom 2022. godine, ali i tijekom dežurstva na Silvestrovo. U razgovoru s djelatnicima istakli su veliku važnost interventnih službi čiji rad lokalna zajednica itekako prepoznaje i podržava, te im zaželjeli svako dobro u novoj godini, uz što manje intervencija.

Do kraja obilaska, Međimurje još nije dobilo svoju prvu bebu u 2023. godini, no prilikom rođenja dočekat će je prvi darovi uručeni u ime svih Čakovčana i Međimuraca.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja