Međimurje Press
Grad Čakovec

Za Dan Grada Čakovca Ljerka Cividini odala počast preminulim čakovečkim gradonačelnicima Mariji Ružić i Branku Šalamonu!

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini povodom 29. svibnja – Dana Grada Čakovca, u ime svih građanki i građana, odala je počast preminulim čakovečkim gradonačelnicima, Mariji Ružić i Branku Šalamonu.

Marija Ružić bila je prva gradonačelnica Grada Čakovca u demokratskoj Hrvatskoj, mandat je obnašala od 1993. do 1997. godine, a gotovo do smrti bila je i vijećnica u čakovečkom Gradskom vijeću. Za njenog vremena počeli su se graditi Gradski bazeni koji danas nose njeno ime. Kao gradonačelnica, a kasnije i kao vijećnica u Gradskom vijeću obilježila je razdoblje u životu grada. Napustila nas je 2011. godine.

Branko Šalamon, prvi čovjek Čakovca bio je u tri mandata, od 2001. do 2013. godine, a od 1997. do 2001. godine te 2013. bio je predsjednik Gradskog vijeća. Također je jedan od političara koji su postali dio gradske povijesti, a pamtit ćemo ga po brojnim projektima, poput obnove pješačke zone u središtu grada i početka gradnje kanalizacijske mreže po naseljima u gradskom prstenu. Šalamon je iznenada preminuo 2013. godine.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja