Međimurje Press
NekategoriziranoVijesti

Uoči Europskog dana sjećanja na sve žrtve totalitarnih i autoritativnih režima!

Danas uoči Europskog dana sjećanja na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, u Gornjem Hrašćanu, kod grobnice u Sepu, u organizaciji braniteljskih udruga održano je polaganje vijenaca,palenje svijeća i molitva za sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.
Molitvu za sve žrtve predvodili vlč. Stjepan Markušić, župnik Župe Macinec, te vlč. Ivan Herceg, župnik Župe Nedelišće. Nakon svete molitve za žrtve, prigodnim govorima okupljenima obratili su se Ivan Klekar ispred organizacijskog odbora braniteljskih udruga, te ministar u Vladi RH Darko Horvat.

 

Na grobištu u Sepu koje je ujedno i najveće grobište u Međimurju pokopano je više od stotinu tijela žrtava komunističkog režima koji su ubijeni na kraju i nakon drugog svjetskog rata.
Na obilježavanju bili su prisutni predsjednici braniteljskih udruga, branitelji, društvo za obilježavanje grobišta rata i poraća. Darko Horvat ministar u Vladi RH. Župni zbor iz župe Macinec prigodnim pjevanjem uveličao je ovo odavanje počasti svim žrtvama pokopanim na ovom grobištu u Sepu.
Na kraju minutom šutnje odana je počast za sve znane i neznane žrtve na ovom i drugim znanim i neznanim grobištima diljem Hrvatske i susjednih država.
Tekst: Pavo Jazvić
Foto: Franjo Cimerman

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja