Međimurje Press
Općina Nedelišće

Obilježen Dan antifašističke borbe u Općini Nedelišće

Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, svečano je obilježen u Općini Nedelišće. Predvođeni načelnikom Nikolom Novakom i njegovim zamjenikom Zlatkom Marciušom, zajedno s članovima Općinskog vijeća i predstavnicima vijeća mjesnih odbora, kao i članovima Udruge antifašističkih boraca i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Nedelišće, položeni su vijenci i svijeće u prigodi ovog značajnog praznika.

Vijenac i svijeće najprije su položeni kod spomen-obilježja sudionicima NOB-a i antifašističkog pokreta u II. svjetskom ratu u parku u središtu Nedelišća gdje se okupljenima prigodno obratio načelnik Nikola Novak te predstavnica Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije i udruge Josip Broz, gospođa Nada Danilović. Za sve prisutne, molitvu je predvodio vlč. Josip Horvat uz asistenciju župnika Ivana Munđara.

Nakon molitve, okupljeni su se uputili do spomen-poprsja narodnog heroja Mirka Bukovca ispred školske sportske dvorane, gdje su također položili vijenac i svijeće. Načelnik Nikola Novak uputio je svim građanima čestitku povodom Dana antifašističke borbe.

Nives Božić, mag. pol.

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja