Međimurje Press
Društvo

Bratimljenje i Nacionalni dan multiple skleroze

Društvo multiple skleroze Međimurske županije je dana 14. rujna 2024. godine obilježilo Nacionalni dan multiple skleroze i Bratimljenje s Društvom multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije

Nacionalni dan multiple skleroze se od 2015. godine, kada je  Hrvatski sabor je donio odluku o službenom proglašenju Nacionalnog dana multiple skleroze, obilježava 26. rujna čime osobe oboljele od multiple skleroze dobivaju priznanje za njihovo postojanje u zajednici i društvu.

U svrhu jačanja veza između Društva multiple skleroze Međimurske županije i Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije održalo se Bratimljenje. Bratimljenje simbolizira ulazak u novo poglavlje velikog i iskrenog prijateljstva i suradnje temeljene na uzajamnom uvažavanju i poštivanju.

Potpisivanjem povelje Društva su se obvezala raditi na osnaživanju međusobnih odnosa te na sudjelovanje u razvojnim projektima od zajedničkog interesa, a posebno između članova oboljelih od multiple skleroze. Povelja dokazuje volju dvaju društva multiple skleroze da i dalje trajno i uspješno surađuju, a sve u cilju jačanja i unaprjeđenja međusobnih odnosa.

Ova aktivnost održava se po projektu „Zajedno smo jači“ koji je sufinanciran od Međimurske županije, Grada Čakovca i Općine Nedelišće.

Lana Laptoš, stručna suradnica za socijalne usluge

Društvo multiple skleroze Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja