17.2 C
Čakovec
27. rujna 2024
Međimurje Press
Društvo

Zagreb oduševljen spektaklom na OIV tornju Sljeme: Astronomski događaj uz vrhunsku atmosferu!

Sinoć je OIV toranj Sljeme bio ispunjen radoznalim posjetiteljima koji su uživali u fascinantnom predavanju poznatog astronoma Ante Radonića. Iako je pristup uključivao uspon od 400 stepenica, nitko se nije žalio – naprotiv, vedar duh i entuzijazam vladali su od početka do kraja večeri. Čak su i mala djeca svojim simpatičnim pitanjima unijela veselje u publiku, poput trenutka kad je jedno dijete pitalo Radonića: “A tko će ovo pričati kad vi više ne budete ovdje?” što je izazvalo gromoglasan smijeh i aplauz. 

Radonić je, kao i uvijek, svojom pristupačnošću i strašću prema svemiru uspio povezati publiku svih uzrasta. Teleskopsko promatranje Mjeseca i Saturna, unatoč poluvedrom nebu, pružilo je priliku da se posjetitelji dive nebeskim čarolijama, dok je stručni tim iz Astronomskog društva Beskraj pažljivo vodio kroz promatranje.

Atmosfera je bila čarobna, a gosti nisu skrivali svoje oduševljenje cijelim iskustvom. Mnogi su izrazili želju za još ovakvih događanja, a neki su već započeli diskusije o idućim predavanjima i promatranjima. Posebno zadovoljstvo osjetilo se u kombinaciji edukacije, nevjerojatne prirode i očaravajuće panorame s najviše točke Zagreba.

 

Ovaj uspjeh samo potvrđuje da Sljeme postaje omiljeno okupljalište za ljubitelje prirode i znanosti, a ono što slijedi u narednim mjesecima obećava još više jedinstvenih doživljaja. Organizatori već sada najavljuju raznovrstan program koji će podići iskustvo na novu razinu, no za detalje će publika morati pričekati – iznenađenja su zagarantirana!

Ivan Marković

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja