Međimurje Press
Udruge

32. vojno –redarstveno  hodočašće u Mariju Bistricu

Na poziv Ministarstva hrvatskih branitelja, podružnica Čakovec, članovi udruga Zajednice braniteljskih i ratnih postrojbi Međimurske županije iskazali su veliki interes za  32. vojno –redarstveno  hodočašće u Mariju Bistricu, koje se održalo 06. listopada 2024. godine.

Kako je Ministarstvo hrvatskih branitelja odobrilo samo jedan autobus za branitelje iz Međimurske županije, te je Zajednici bilo dodijeljeno samo 10 mjesta, a prijavilo se 30 članova udruga, odlučili smo zamoliti Grad Mursko Središće da pokrije troškove najma posebnog autobusa, kako bi svi zainteresirani iz udruga članica Zajednice mogli ići na hodočašće.

Gradonačelnik Murskog Središća je iz okvira svojih ovlasti promptno reagirao na zamolbu iz Zajednice te odobrio sredstva za plaćanje računa najma autobusa.

Time je omogućio ne samo da na hodočašće ide svih 30 zainteresiranih članova udruga članica Zajednice, nego je oslobođeno dodatnih 10 mjesta koja su od strane MHB bila odobrena za Zajednicu, pa je time još 10 članova ostalih braniteljskih udruga iz Međimurske županije moglo ići na hodočašće.

To je pozitivan primjer brige i poštovanja prema hrvatskim braniteljima, jer navedeni troškovi se nisu mogli planirati u projektima s kojima se Zajednica javljala na javne natječaje, jer je bio preveliki odmak od realizacije da bi se znao interes.

Zanimljivo je da su članovi udruga članica Zajednice braniteljskih udruga ratnih postrojbi Međimurske županije iskazali ove godine veliki interes za duhovne aktivnosti tj. hodočašća, pa je organizirano 25. vojno – redarstveno hodočašće u Ludbreg, gdje je troškove prijevoza pokrila Općina Selnica.

Uz zahvalu sponzorima, Zajednici je naučena lekcija da treba puno više pozornosti posvetiti duhovim potrebama hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji, jer odlazak na hodočašće više nije izlet, nego potreba.

Željko Tomašić

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja