Međimurje Press
Grad Čakovec

Održana godišnja skupština Udruge žena Štefanec

U čakovečkom prigradskom naselju Štefanec već niz godina djeluje Udruga žena Štefanec koja je jedan od glavnih organizatora i inicijatora većeg djela događanja u okviru društvenog života na području samog mjesta.

Ove nedjelje održana je godišnja skupština kako bi se rezimirao rad u protekloj godini, ali i predstavili planovi do kraja ove i tijekom iduće 2025. godine. Govoreći o radu udruge istaknuto je niz aktivnosti koje su sprovedene poput organiziranja i sudjelovanja na humanitarnim akcijama, Nordijskom hodanju, Fašniku diljem Međimurja, jednodnevnim izletima za članice, ali i ostale mještane Štefanca. „Tu je između ostalog  i sudjelovanje i provedba aktivnosti tijekom Seoskih igara u Štefancu kao i organizacija nekoliko kulturno umjetničkih priredbi i obilježavanja važnijih datuma. Sličan plan programa pripremljen je i za iduću godinu.“, kazala je  predsjednica Udruge Vera Mihalic.

Na samoj Skupštini, uz predstavnike srodnih udruga iz  susjednih mjesta, bila je nazočna i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je kazala kako zahvaljuje članicama Udruge žena Štefanec na svim aktivnostima u minulom razdoblju. „Smisao postojanja Udruga žena, kako u Štefancu tako i u svim mjesnih odborima u sastavu Grada Čakovca je da se čuva između ostalog i sama kulturna baština i tradicija mjesta. Naravno, tu je prije svega važna suradnja s Mjesnim odborom, kako bi zajednički ostvarili boljitak i kvalitetan razvoj  samog mjesta. Na svima je dakle, da se zajednički ostvaruje ono što vodi prema tom cilju. Isto tako Udruga žena ima jednu zadaću, „majčinsku“ ulogu njegovanja prema svom mjestu, i smatram kako ste velikim djelom vi u tomu uspjele. Ostanite i dalje pozitivni u takvom razmišljanju i budite si podrška kako u dobrim, tako i u onim manje dobrim danima i trenutcima. Podršku Grada u realizaciji ideja i projekata imat ćete kao i do sada. Ono što je bitno je  da Udruga žena i dalje ostane prepoznatljiva udruga koja svojim radom daje smisao i veću kvalitetu  života u vašem mjestu.“, kazala je gradonačelnica Cividini.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja