Međimurje Press
Nekategorizirano

Potpisan ugovor za izgradnju Selske ulice i parkirališta u centru Murskog Središća!

Na području Murskog Središća i dalje traju radovi na aglomeraciji, kroz koju će uz ostale koristi biti obnovljena i uređena većina prometnica. Osim toga, rekonstruirat će se i centar grada koji će dobiti novu vizuru, a veliki dio tog procesa bit će uređenje Selske ulice i rekonstrukcija parkirališta na nekadašnjem autobusnom kolodvoru, gdje se trenutno nalazi velika retencija. Grad Mursko Središće s Hrvatskim cestama dogovara i rekonstrukciju glavnog raskrižja u Murskom Središću, što bi trebalo biti ostvareno krajem ove godine.

Danas su gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak i predsjednik uprave Tegra d.o.o. Ivan Kolarić potpisali ugovor koji izvođača obvezuje da radovi budu gotovi najkasnije do 15. prosinca. Vrijednost navedenih radova je 2.274.516,31 kn. Tako će osim parkirališta na mjestu nekadašnje klaonice mesnice Hoblaj niknuti i novo parkiralište na mjestu nekadašnjeg kolodvora. Selska ulica postat će dijelom jednosmjerna, a autobusno stajalište bit će uređeno u Selskoj ulici kod trafo stanice. Kako velika većina građana koristi osobne automobile, potrebe za velikim autobusnim kolodvorom više nema. Parkiralište će imati oko 20 parkirnih mjesta i punionicu električnih automobila. Grad Mursko Središće uređuje sva naselja na svom području.

Pošto su gotovo sve administrativne službe na području Murskog Središća smještene u centru, uređenje centra i izgradnja novih parkirnih mjesta od važnosti je za sve građane s područja grada.

(GMS)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja