Međimurje Press
IT

Poznato ime svjetske foto scene otkriva skrivene vizure Imotske krajine

Donosimo vam fotografije prekrasnih živopisnih lokacija iz srca Imotskog, stvorene objektivom Huawei P60 Pro pametnog telefona, koji 3 mjeseca nakon lansiranja i dalje drži vodeću poziciju DXOMARK ljestvice

Goran Jović, svjetski nagrađivani fotograf i poznati putopisac, dugogodišnji je korisnik Huawei uređaja te je svjedočio godinama revolucije i razvoja tehnologije koju ova kompanija primjenjuje na mobilnim kamerama svojih pametnih uređaja. Goran je krajem protekle godine testirao Mate 50 Pro pametni telefon te je, prisjećamo se, izjavio kako je to uvjerljivo najbolja mobilna kamera koju je dotad imao prilike isprobati.

Međutim, Huawei je prije 3 mjeseca lansirao P60 Pro, flagship s najboljom mobilnom kamerom na svijetu što potvrđuju brojna testiranja, uključujući i ona od strane DXOMARK stručnjaka, a Goran je jedva dočekao da isproba sve mogućnosti HUAWEI P60 Pro pametnog telefona. Kao i kod Mate 50 Pro telefona, kameru P60 Pro pokreće XMAGE – najnovija Huawei tehnologija na čijoj razvojnoj strategiji tvrtka radi već dugo vremena, a konačni je cilj da se korisnicima omogući stvaranje što kvalitetnijih fotografija kako bi ovjekovječili posebne trenutke. Kako je fotografija danas globalni jezik putem kojeg ljudi komuniciraju, Huaweijev smjer razvoja mobilne fotografije temelji se na unaprjeđenju senzora i algoritama, što primjećuju i profesionalni fotografi poput Gorana te rado biraju Huawei uređaje, a u nastavku vam donosimo nekoliko Goranovih fotografija snimljenih P60 Pro pametnim telefonom.

U odnosu na prethodni flagship telefon, P60 Pro dolazi s brojnim poboljšanjima, a posebno u kategorijama Super Macro i Night Photography“, objašnjava Goran. Kako bi dočarao sve mogućnosti kamere, Goran je usporedno koristio običan način rada i Super Macro mode: „Radi se o istoj lokaciji, o istom kutu slikanja, ali Super Macro otkriva jedan potpuno novi svijet“.


Goran Jović | P60 Pro

Goran Jović | P60 Pro


Goran Jović | P60 Pro

Diana, Goranova životna i poslovna partnerica, model je koji se nalazi na sljedećim fotografijama, snimljenim na predivnom Modrom jezeru. „Portret s jastrebom naglašava oštrinu kamere, kontrast te sposobnost prikazivanja detalja u stvarnim bojama“, rekao je Goran te ističe kako fotografije na zaslonu HUAWEI P60 Pro s izdržljivim Kunlun Glass staklom izgledaju još bolje.


Naposlijetku, Goran se osvrnuo i na noćni način rada: „Što se tiče noćnog načina, Huawei je na P60 Pro integrirao posebni senzor koji postiže visoku zastupljenost svjetla u mračnim scenarijima. Ovu fotografiju napravio sam u mrklom mraku, na način da sam mobitel postavio na stalak, a snimanje je trajalo 20 sekundi. U tih 20 sekundi, senzor i algoritmi su odradili svoje, a kao rezultat smo iz potpunog mraka dobili fotografiju s jasno vidljivim detaljima“, oduševljeno je rekao Goran.

Fred Krajačić

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja