Međimurje Press
Policija

Za vikend pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Za vikend

Akciju će provesti čakovečki prometni policajci u noći sa subote na nedjelju (13./14. srpnja) od 22 do 4 sata
Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (13./14. srpnja) od 22 do 4 sata provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Aktivnosti iz akcije bit će prvenstveno usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Otkriveni kradljivci elektroinstalacijskog materijala iz trgovačkog centra u Čakovcu

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja produljenog kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 52-godišnjakom i 21-godišnjakom, utvrđeno je kako su počinili produljeno kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako su u razdoblju od 24. svibnja do 3. lipnja ove godine u Čakovcu, Ulici Globetka, u četiri navrata iz trgovačkog centra ukrali razne elektroinstalacijske materijale (prekidače, utičnice i dr.). Materijalna šteta prema dostavljenom odštetnom zahtjevu procijenjena je na 250 eura.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja produljenog kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvadesetsedmogodišnjak osumnjičen za krađu bicikla u Čakovcu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 8.JPG

Osumnjičeni je na Autobusnom kolodvoru Čakovec u Ulici Tome Masaryka, ukrao nezaključani bicikl kojim se koristio maloljetnik

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u ponedjeljak, 24. lipnja ove godine u večernjim satima na Autobusnom kolodvoru Čakovec u Ulici Tome Masaryka, ukrao nezaključani bicikl kojim se koristio maloljetnik. Materijalnu štetu 38-godišnji vlasnik procijenio je na 200 eura.

Protiv osumnjičenog 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Polaznici ljetnih sportskih kampova upoznati s opasnostima koje vrebaju bespućima interneta

Sudionici interaktivnih radionica upućeni su od koga mogu zatražiti pomoć te koje mjere treba poduzeti i kako sačuvati dokaze ako postoji potreba za prijavom kažnjivog ponašanja policiji

U sklopu ljetnih sportskih kampova Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca, jučer, 11. srpnja u prijepodnevnim satima na terenima čakovečkog teniskog kluba “Franjo Punčec”, policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske održale su dvije interaktivne radionice za stotinjak polaznika kampa.

Preventivne aktivnosti na temu “Opasnosti interneta – prevencija zlouporabe”, održane su u dvije skupine, i to za djecu uzrasta od 1.do 4. razreda te za djecu uzrasta od 5. do 8. razreda.

Tijekom interaktivnih radionica djeci je skrenuta pozornost na pozitivne i negativne strane korištenja interneta te su im pritom objašnjene zablude o anonimnosti na internetu. Kakve će posljedice ili učinke imati korištenje interneta, ovisi o tome koliko će ga odgovorno koristiti. Djeci su objašnjena najčešća neželjena ponašanja putem interneta, odnosno zlouporabe istog, te kakve mogu biti posljedice. Konkretno, moguće nasilje među djecom i mladima putem interneta, ali i druga kažnjiva ponašanja koja se mogu dogoditi putem internetske mreže.

Sudionici interaktivnih radionica upućeni su od koga mogu zatražiti pomoć u slučaju problema, te koje mjere treba poduzeti i kako sačuvati dokaze ako postoji potreba za prijavom kažnjivog ponašanja policiji.

U sklopu održanih preventivnih aktivnosti djeca su upoznata s nizom korisnih savjeta u svrhu svoje zaštite i sigurnosti prilikom korištenja interneta te su upoznati s internetskim stranicama na kojima se mogu informirati o sigurnom korištenju interneta.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja