Međimurje Press
Policija

U Čakovcu održana preventivna akcija “Mopedisti i motociklisti oprez!”

Akcija je usmjerena prema vozačima mopeda i motocikala s ciljem promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu i skretanja pozornosti poštivanju prometnih propisa

U subotu, 7. rujna 2024. godine u popodnevnim satima policijski službenik – motociklist Postaje prometne policije Čakovec, Nikola Krajačić i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Karmen Tomašić su proveli preventivnu akciju “Mopedisti i motociklisti oprez!”, a povodom održavanja već tradicionalne motorijade početkom rujna, koju organiziraju čakovečke udruge motorista ujedinjene pod imenom “Pikač”, na prostoru sajmišta u Čakovcu.

Akcija je bila usmjerena prema vozačima mopeda i motocikala s ciljem promicanje prometne kulture vozača mopeda i motocikla, kao i svih ostalih sudionika u prometu i skretanja pozornosti poštivanju prometnih propisa (nošenje zaštitne kacige, tehničkoj ispravnost mopeda i motocikala, valjanosti prometne dozvole i dr.) kako bi se smanjio broj prometnih nesreća a posebice onih s najtežim posljedicama.

Za provođenje ove akcije korišteno je vozilo Mobilnog preventivnog centra policije s kojim je i uspostavljeni informativni punkt na prostoru sajmišta, na samom ulazu kojom prilikom je posjetiteljima informativnog punkta prezentiran rad policije kao i samo vozilo.

Posjetiteljima i sudionicima je dijeljen preventivni promidžbeni materijal pribavljen sredstvima Vijeća za prevenciju grada Čakovca i Policijske uprave međimurske (reflektirajuće trakice, razni privjesci, reflektirajući prsluci i kemijske olovke) te edukativni letci, a ujedno su sudionici i posjetitelji bili educirani o prometnim pravilima i propisima u cestovnom prometu (posebna pažnja im je skrenuta na brzinu i alkohol –  najčešćih uzročnika prometnih nesreća), dok su se sudionici ove motorijade mogli podvrgnuti alkotestu.

Pu međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja