Međimurje Press
Policija

Prometna preventiva na 11. Dječjoj biciklijadi u Pretetincu

Prošlog vikenda (subota, 6. srpnja) u poslijepodnevnim satima u Pretetincu, preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec, sudionicima 11. Dječje biciklijade predstavile su aktivnosti iz preventivne akcije “Biciklima oprezno u prometu”.

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt na kojem su svim posjetitelj prezentirane preventivne aktivnosti usmjerene sigurnosti cestovnog prometa. Svim posjetiteljima koji najčešće sudjeluju u prometu u svojstvu pješaka i biciklista, skrenut je pozornost na potrebu dosljednog poštivanja prometnih propisa i pravila, uz poseban naglasak na pravilno kretanja prometnicama, korištenje zaštitne kacige, reflektirajućeg prsluka ili neke druge reflektirajuće materije te uporabu svjetala u prometu.

Tijekom dječje biciklijade 70-ak mališana iskušalo je svoje vještine upravljanja biciklima na prigodnom poligonu, dok su oni najuspješniji nagrađeni poklonima i promotivnim materijalima osiguranim sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije (reflektirajuće vrećice, kape, kišne kabanice i trakice).

Ujedno, svim sudionicima i posjetiteljima biciklijade podijeljeni su mnogobrojni promotivno-edukativni materijali pribavljeni sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Policijske uprave međimurske (reflektirajuće torbe, razni reflektirajući  privjesci, fleksibilna ravnala, bojice, blokići za pisanje, reflektirajuće trakice).

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja