Međimurje Press
Udruge

Udruga “Mlada pera” Čakovec

Udruga hrvatskih aforista i humorista je s Udrugom “Mlada pera” iz Čakovca dogovorila međusobnu suradnju u “skautiranju” mladih literarnih talenata te je najavljen i pokrenut zajednički projekt – natječaj za mlade humoriste pod imenom “Bit ću faca – bit ću humorista’!”. 

Na natječaj su se mogli prijaviti svi mladi pisci a naknadno i crtači koji se humoristički izražavaju pa su ponuđene tri kategorije za prijavu: 1. humoreska-anegdota, 2. humorističko-satirička pjesma i 3. šaljivi crtež-karikatura. U obzir su dolazili i drugi kraći oblici poput aforizama, epigrama, haikua, ali su organizatori bili svjesni da će tih radova biti premalo ili nijedan s obzirom na (pre)mladu dob natjecatelja za ove zahtjevne književne oblike pa posebna kategorija za njih nije ni predviđena natječajem.

Tijekom ove godine (od travnja do listopada) Udruga “Mlada pera” iz Čakovca prikupljala je i objavljivala na portalu Top Generacija pristigle radove učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske (dvadeset škola ukupno).

Nakon pročitanih i pregledanih svih radova, povjerenstvo u sastavu Josip Balaško, Boris Nazansky i Dražen Jergović provelo je bodovanje te odabralo one koji su ušli u uži izbor, iz čega je zbrojem ukupnih bodova proizašao konačan poredak autora po kategorijama.

Rezultati natječaja za mlade pisce humora

Gorkić Taradi

predsjednik udruge Mlada pera

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja