Međimurje Press
Najave

Poziv u Prelog

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 20. I 21.7.2024., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Mačke u muzeju (Cat sin the Museum)

Animirani, obiteljski; Uloge/Glasovi: Nikola Dabac, Daniel Dizdar, Goran Vrbanić, Ana Ćapalija, Boris Barberić, Marko Jelić, Davor Kovač, Karlo Mrkša, Ognjen Milovanović

Glavni junak priče animiranog filma MAČKE U MUZEJU je Vincent koji se udružuje s mišem Mauriceom kako bi u starom glasoviru pokušali pobjeći poplavi koja prijeti otoku na kojem žive. Uskoro klavir kupi skupina mornara koja ga šalje u glasoviti muzej Ermitage. Tamo će Vincent upoznati grupu elitnih mačaka čiji je zadatak čuvanje vrijednih umjetnina od glodavaca i drugih štetočina. Vincent se želi uklopiti u novo društvo, ali istovremeno ne želi izgubiti svog najboljeg prijatelja Mauricea koji mu je spasio život pa ga je prisiljen skrivati. No, problem s Mauriceom je u tome što on voli glodati vrijedne umjetnine. Cijela stvar dodatno se zakomplicira kad jedna od najslavnijih slika na svijetu – Mona Lisa – stigne u muzej koju svaki glodavac želi okušati. No, niti Vincent, niti Maurice niti ostatak mačaka čuvara nisu svjesni činjenice da netko potajno želi ukrasti slavnu sliku pa je sada na Vincentu da skupi hrabosti i domišljatosti kako bi sačuvao Da Vincijevo remek-djelo, zaštitio reputaciju muzeja te osvojio srce Cleopatre, prekrasne mačke u koju se zaljubio…

  • 20. I 21.7.2024., SUBOTA I NEDJELJA U 21 SAT

  • Sting (Ubod)

Horor, triler; Uloge: Ryan Corr, Jermaine Fowler, Penelope Mitchell, Noni Hazlehurst, Silvia Colloca, Alyla Browne

Nakon što u tajnosti odgoji super inteligentnog pauka, 12-godišnja Charlotte mora se suočiti s činjenicama o svom ljubimcu – i boriti se za opstanak svoje obitelji i stanara zgrade – kada se nekoć šarmantno stvorenje brzo transformira u divovsko čudovište. Film je hvaljen zbog svoje jezovite atmosfere, napetih scena, kao i specijalnih efekta koji zorno predočavaju inovativni dizajn stvorenja.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • IZLOŽBA „PRIČE S KLUPICE“ NA MARINI PRELOG

Izložba „Priče s klupice“ ističe važnost očuvanja kulturnog identiteta i nasljeđa Preloga kroz priče i sjećanja njegovih starijih stanovnika. Kroz razgovore s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar te članovima Udruge umirovljenika Prelog, izložba oživljava tradiciju, običaje i svakodnevicu donjeg Međimurja. Nekoć su se ove priče pričale na klupici ispred kuća, okupljajući cijelo susjedstvo i prenosile znanje s generacije na generaciju, što je i inspiracija za naziv izložbe. Kazivači: Članovi Udruge umirovljenika Prelog i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Mesmar, Prelog; Agata Čemerika, Ana Bengez, Ana Pavčec, Anđela Koledić, Antonija Krleža, Đurđa Vargek, Đuro Kalšan, Franjo Novak, Greta Stančin, Jelena Novak, Katarina Balent, Katarina Novak, Magdalena Hegeduš, Marija Habula, Marija Pavlic, Nada Blažeković, Paula Rusak, Rudolf Stančin. Autorice izložbe: Iva Kožnjak i Tajana Štefok Izložba se može razgledati tijekom ljeta na samom početku šetnice. Uronite u bogatu baštinu našeg kraja i otkrijte priče koje oblikuju našu zajednicu.

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA

  • LJETO 2024. U KNJIŽNICI I ČITAONICI GRADA PRELOGA

Ljeto nam je pred vratima, ali ne samo ono kalendarsko, već su pred nama vesele ljetne radionice u Prelogu! Pozivamo sve mame, tate, skrbnike, bake i djedove da prijave svoje mališane na Ljetne radionice koje i ovoga ljeta organiziraju Muzej, Knjižnica i DND Prelog. Radionice su besplatne, a prigodne su za djecu i mlade u dobi od 6 – 16 godina. Broj polaznika radionica je strogo ograničen na 20 te se prijave odvijaju isključivo online. Radionice u nizu zahtijevaju dolazak na sve naznačene termine jer se rad nadovezuje na prethodni dan. Obrazac za prijavu je otvoren do popunjenja kapaciteta. Kapacitet za priče uz kućice s knjigama je neograničen i za aktivnost NIJE POTREBNA PRIJAVA. Kapacitet za filmsku projekciju je ograničen na najviše 50 osoba. Naknadne dolaske i prijave ne prihvaćamo. Radionice se odvijaju na terasi zgrade Muzeja i Knjižnice na adresi Glavna 33. Prelog. U slučaju lošeg vremena, prijaviteljima javljamo alternativnu lokaciju ili otkazujemo/odgađamo radionicu. Prijave su moguće isključivo putem online obrasca na poveznici: https://forms.gle/ZAddqPRiKQHGhQdh9

KONTAKTI ORGANIZATORA:

Muzej Croata insulanus Grada Preloga muzej.prelog@gmail.com

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga knjiznica.prelog@gmail.com

Društvo Naša djeca Prelog drustvonasadjecaprelog@gmail.com

Dječji klub Sims djecjiklubsims@gmail.com

RASPORED AKTIVNOSTI:

LIPANJ

    • 18.06.2024. 10:00 Senior Trivia kviz

    • 24. i 25.6.2024. 10:00 – Veliki i mali (voditeljice: Članice kreativnih radionica Udruge umirovljenika Prelog) Muzej

    • 26.,27. i 28.6.2024. 10:00- Mala škola karikature (voditelj: Damir Novak) Muzej

SRPANJ

    • 02.07. 2024. 10:00 Brick-A-Book

    • 05.07.2024. 10:00 Blackout Poezija

    • 09.07.2024. 10:00 Vijenac riječi

    • 12.07.2024. 10:00 Knjiška haljina

Voditelji radionica: DND I KIČ Prelog

KOLOVOZ

    • 19.08. – 28.08.2024. 17:00 Priča uz kućicu za knjige (#MSKH) DND I KIČ

    • 19.08. Ponedjeljak Prelog

    • 20.08. Utorak Cirkovljan

    • 21.08. Srijeda Čehovec

    • 22.08. Četvrtak Hemuševec

    • 23.08. Petak Draškovec

    • 26.08. Ponedjeljak Oporovec

    • 27.08. Utorak Otok

    • 28.08. Srijeda Čukovec

    • 29.08. Četvrtak Čehovec – dječja kućica s knjigama

    • 30.08.2024. 21:00 Kino na krovu SIMS, DND I KIČ Prelog

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PRELOGA

  • 20.07.2024., SUBOTA OD 9,30, EDUKACIJA U SKLOPU PROJEKTA SPORTOVI NA VODI

U subotu, 20. srpnja, s početkom u 9,30 sati, u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga i Udruge sportske rekreacije Croatian Outdoors iz Preloga, na terasi Caffe bara Marina Prelog, održat će se Edukacija o sigurnosti na vodi, upravljanju plovilima i veslanju. Edukacija je otvorena za sve zainteresirane ljubitelje sportova na vodi. Ova edukacija je dio projekta „Razvoj i unapređenje turističkih proizvoda: Sportovi na vodi Grada Preloga“, a ovaj projekt Turističke zajednice Grada Preloga dijelom se financira iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice. Projekt je krenuo u nedjelju 14. srpnja, prvim Danima otvorenih vrata sportova na vodi. Edukacija se sastoji od teorijskog dijela, koji je obavezan za sudjelovanje u praktičnim radionicama (na jezeru Hidroelektrane Dubrava kod Preloga i na starom toku Drave) te je besplatna za sve zainteresirane. U subotu će se održati teorijski dio i prva praktična radionica, dok će se druga praktična radionica održati naknadno, u dogovoru sa polaznicima.

Prijavu za sudjelovanje je potrebno poslati na mail croatian.outdoors01@gmail.com te navesti ime i prezime, mjesto prebivališta i broj kontakt mobitela. Dobna granica za sudjelovanje u edukacijama je 14 godina. Broj sudionika je ograničen na 40, stoga požurite sa prijavom i uživajte u vodenim aktivnostima.

  • 21.07.2024., NEDJELJA OD 14 DO 18 SATI NOVO DRUŽENJE UZ SPORTOVE NA VODI

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa provođenjem uspješnog projekta „Razvoj i unapređenje turističkih proizvoda: Sportovi na vodi Grada Preloga“. Turistička zajednica projekt provodi uz Udrugu sportske rekreacije „Croatian outdoors“ te Grad Prelog. Provoditelj aktivnosti na vodi je upravo Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca. Kroz šest vrućih ljetnih nedjelja održat će se Dani otvorenih vrata sportova na vodi, a ovaj projekt Turističke zajednice Grada Preloga dijelom se financira iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice.

Cilj projekta je nastaviti uspješno razvijati i unaprijediti turistički proizvod „Sportovi na vodi Grada Preloga“, uključiti turistički proizvod u ponudu smještajnih objekata destinacije i turističkih agencija u obliku izleta ili turističkih aranžmana, povezati pružatelje aktivnosti i destinacijske menadžment organizacije te doprinijeti gospodarskom boljitku destinacije. Projekt se fokusira i na održivost destinacije, budući da je zahvat navedenih aktivnosti u okoliš minimalan. Uz Dane otvorenih vrata sportova na vodi u projekt je uključen i 3. „Dragon boat“ kup Grada Preloga – zanimljiva ekipna utrka u veslanju zmajskim čamcima koja će se održati u jesenskim mjesecima.

U sklopu Dana otvorenih vrata sportova na vodi i u nedjelju 21. srpnja, svi zainteresirani moći će besplatno isprobati veslanje u kajaku, kanuu, rafting čamcu te na SUP-u. Brojne aktivnosti na jezeru Hidroelektrane Dubrava provodit će se uz budno oko educiranih skipera koji će se pobrinuti za sigurnost svih korisnika plovila. Također, svi oni hrabriji i spretniji moći će se prijaviti i sudjelovati u Ligi sportova na vodi. Nemojte nikako propustiti dio ljeta provesti na Marini Prelog, u dobrom društvu Turističke zajednice Grada Preloga i Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca.

DOGAĐANJA

  • OD 07.06. DO 09.08.2024., 17. LJETNA KROS LIGA PRELOG

I ove godine starta „Ljetna kros liga Prelog“, 17. po redu, najstarija trkačka liga u Međimurju! Trči i staro i mlado, vaše godine ili forma nisu problem, imamo za vas sve, i hodanje i trčanje, samo se pokrenite i pridružite nam se. Kroz devet klimatskih i natjecateljskih, ovoga puta „vrelih kola“, vodi vas Biciklistički klub Prelog.

DATUMI ODRŽAVANJA:

7. kolo 19.07.2024. – natjecateljsko kolo

8. kolo 26.07.2024. – natjecateljsko kolo

9. kolo 02.08.2024. – natjecateljsko kolo

09.08.2024. – proglašenje pobjednika i druženje

SATNICA:

  • prijave na dan utrke od 17:30 sati

  • start dječjih utrka u 18:30

  • start utrka za odrasle u 19:00 sati

  • revijalno 10. kolo i proglašenje počinje od 18:00 sati

  • 20. I 21.07.2024., SUBOTA I NEDJELJA, TENISKI TURNIR HESPO OPEN

Drugo događanje u organizaciji Teniskog kluba Prelog u mjesecu srpnju biti će drugo izdanje HESPO Open – a, u organizaciji Teniskog kluba Prelog i tvrtke HESPO. Nagradni fond biti će 800 eura, a prema rasporedu turnir će se održati 20. i 21.7. (subota i nedjelja). Ovo je Otvoreno prvenstvo kluba za singl igrače u kategorijama muškaraca i dama. Kategorija muškaraca biti će dodatno podijeljena u 2 kategorije:

    • VAMOS skupina – dozvoljen nastup samo rekreativcima, zabrana igranja svima koji imaju rang na HTS-u te od 3.hrvatske lige nadalje

    • PREMIER skupina – pravo nastupa imaju svi igrači 3. lige i nadalje + rekreativci ako se odluče imati veći izazov od svoje skupine

    • DAME – nema ograničenja niti kategorija

Nagradni fond rasporedit će se na sljedeći način:

PREMIER kategorija:

  • Pobjednik kategorije – 200 eura

  • Finalista – 100 eura

  • Trećeplasirani – 70 eura

  • Četvrto plasirani – 30 eura

VAMOS kategorija i kategorija DAME:

  • Pobjednik kategorije: 120 eura

  • Finalista – 50 eura

  • Trećeplasirani – 30 eura

Kotizacija po natjecatelju iznosi 15 eura, u što ulazi zakuska prvi dan, piće dobrodošlice te nagrade za najbolje (pehari i poklon paketi).

  • 17. DO 21.07.2024. SRIJEDA DO NEDJELJE, LJETNE NOĆI GRADA PRELOGA

Nogometni klub Mladost Komet iz Preloga organizira, 43. po redu, tradicionalni Malonogometni noćni turnir Memorijal ing. Vladimira Skoka te usporedo s njim Ljetne noći Grada Preloga. I ove godine priprema se bogat zabavni program, uz bogatu ugostiteljsku ponudu.

Nogometni dio turnira, ove će se godine igrati kroz kategoriju Med Vulicama i u mlađim dobnim kategorijama, od srijede 17. srpnja, do nedjelje 21. srpnja. Za turnir Med Vulicama ekipu mogu činiti igrači sastavljeni iz najviše tri susjedne ulice Preloga te igrači iz nekog od naselja koje čine Grad Prelog (Cirkovljan, Čehovec, Čukovec, Draškovec, Hemuševec, Oporovec, Otok). Također dobrodošle su ekipe i iz ostalih mjesta Međimurja i Podravine, uz uvjet da nastupaju samo igrači iz tog naselja. Kod ekipa koje dolaze izvan Preloga, igrači mogu nastupiti iz cijelog mjesta koje se prijavljuje. Pozivaju se ekipe koje se žele prijaviti i dobro zabaviti da se prijave na broj telefona 099/528-4761. Uz turnir Med Vulicama, igrat će i limači (rođeni 2015. i mlađi), mlađi pioniri (rođeni 2013. i mlađi) i stariji pioniri (rođeni 2009. godine i mlađi). Kotizacija nema ni u jednoj kategoriji. U svakoj konkurenciji nagrađuju se najbolji golman, igrač i strijelac. Ekipe se mogu prijaviti svakodnevno do 16. srpnja na broj telefona 099/528-4761, gdje se mogu dobiti i sve potrebne informacije. Izvlačenje je predviđeno za utorak, 16. srpnja, u Parku Mladosti u Prelogu.

Uz mali nogomet i ove će se godine organizirati turnir u odbojci na pijesku. Radi se o amaterskom turniru gdje je uz pokazivanje odbojkaškog znanja najvažnije druženje i dobra zabava. Ovdje je prijava za ekipu dvadeset eura u muškoj i ženskoj konkurenciji, a prijave su moguće na broj telefona 099/528-4761. Svakodnevno sve posjetitelje očekuje bogata ponuda jela i pića te naravno, puno dobre glazbe. Ove godine Ljetne noći Grada Preloga ugostit će Tamburaški sastav Kumove, Cotu G4, grupu Vatra, Frikove i Sandija Cenova sa bandom. Dođite i uživajte u vrućim ljetnim noćima, mali nogomet i odbojku na pijesku u Prelogu, u Parku Mladosti, od 17. do 21. srpnja.

NAJAVE

  • 25.07.2024., ČETVRTAK U 21 SAT, KONCERT SESTRE HUSAR

Uz blagdan sv. Jakoba, zaštitnika “župe priločke”, Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga pozivaju na koncert sestara Husar. Sestre Husar, Ivana i Marija, slavu su stekle još u grupi Divas, a danas su prepoznatljive po duhovnoj glazbi kojom nastupaju na najvećim hrvatskim pozornicama. Uz presjek njihovih glazbenih karijera, na repertoaru će se naći i neke od najljepših pjesama duhovne glazbe, čime će se posebno proslaviti blagdan sv. Jakoba. Koncert sestara Husar, održat će se u četvrtak, 25. srpnja, s početkom u 21 sat, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Ulaz je slobodan, dođite na vrijeme, zauzmite svoje mjesto i uživajte!

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja